Stranden

Stranden rond Costa Smeralda, Sardinië

-Strand Agrustos,
-Strand Porto Ottiolu
-Isuledda
-Capo Coda Cavalo
-Cala Suarracia
-Cala Brandinchi
-Cala Girgolu

agrustosStrand Agrustos
De plaats Agrustos ligt het dichtst bij Li Multi van alle stranden. Dus is dit in een paar minuutjes aan te rijden met de auto. Met een zandstrand, maar ook grind is dit een goed strand en een mooie plek om te kunnen snorkelen. Het wordt sneller diep, dus je kunt er niet echt ver in het water staan. Verder aan de zijkanten van het strand zijn rotsen waar er veel wordt gezocht naar mooie steentjes en dergelijke. Maar als je daar gaat zitten, bij de rotsen, is het belangrijk om waterschoentjes mee te nemen. Dit is een vrij strand zonder bedden, met helder water waar je tot ver kan kijken! Parkeren tegen betaling.

 

Strand Porto Ottiolu
De plaats Porto Ottiolu ligt dichtbij Li Multi. Dus is dit in een paar minuutjes te rijden met de auto. Het ligt naast het haventje van Ottiolu. Het heeft een grof zandstrand, maar er is ook grind. Dit een goed strand en een mooie plek om te kunnen snorkelen. Het wordt  niet snel diep.Een ideaal strand voor families met (kleine) kinderen. Dit is een vrij strand zonder bedden, met helder water waar je tot ver kan kijken! Parkeren tegen betaling.

isuleddaIsuledda
Als je aankomt is er eerst een zandpad, waar je mogelijk kunt stoppen, daar is gratis parkeren. Als je doorrijdt kom je bij een parkeerplaats waar je wel moet betalen. Voor het strand maakt het niets uit waar je parkeert. Mooi zand strand met helder water, dit is een geliefd strand dus ook best druk. Je kun ver in het water lopen, en langs de kanten van deze baai is het een goede plek om te kunnen snorkelen. Hier zijn toiletten en er is een goede bar, met lekker eten en drinken.

Capo Coda Cavallo:
Is een eindje rijden, maar dat is niet zo erg want als je er eenmaal bent…dit is een mooi strand met een prachtige zee. Hier zijn zeker vissen te vinden. Er is een groot strand en iets daarnaast is een kleiner strandje. Je kun hier goed zwemmen met weinig obstakels in zee.

cala cavallo

Met een mooi strand, waar je drie kleuren zand hebt, zwart, wit en rood. Je kijkt uit op de Isola Tavolara met ervoor allemaal grote jachten. Als je niet van drukte houdt kun je beter naar het kleine strandje ernaast gaan. Er is een bar en er zijn toiletten. Bij de bar kun je lekker eten en drinken halen, of daar natuurlijk gaan zitten. Hier is niet gratis parkeren, maar dan betaal je achteraf voor de tijd dat de auto daar heeft gestaan.

Cala Suarracia:
Is een eindje rijden, maar dat is niet zo erg want als je er eenmaal bent…dit is een mooi cala suarraciastrand met een prachtige zee. Hier zijn zeker vissen te vinden. Er is een groot strand en iets daarnaast is een kleiner strandje. Je kun hier goed zwemmen met weinig obstakels in zee. Met een mooi  zandstrand, waar je drie kleuren zand hebt, zwart, wit en rood. En uitzicht op Isola Tavolara.

Cala Brandinchi:
Geweldig mooi strand. Je kunt er goed parkeren , wel erg duur.  Het is wel cala brandichidruk, maar je kunt altijd wel een perfect plekje vinden. Het zand is heel fijn. Vanaf de zee komt er een lekker windje waardoor het al gelijk minder heet wordt. Mooie turquoise zee, waar je ver het water in kan lopen. Het is een mooi gebied, met mooi natuur eromheen. Een goed barretje en er zijn toiletten.

Cala Girgolu:
cala girgolu cala girguolu 2Er is betaald parkeren. Rustig strandje met een mooie uitmonding op een meertje. Het is lastig het water in te komen vanwege de rotsen, maar er zijn gedeeltes waar je goed in het water kan komen. Er zijn mooie schelpen en vissen te vinden. Je kunt er diep duiken. Er ligt grint. Er is geen bar en er zijn geen toiletten.

Al deze stranden kun je met de auto binnen 20 minuten zeker rijden! Op de meeste stranden mag je ook verkopen op het strand. En de stranden zijn bijna allemaal zonder bedden.

One Reply to “Stranden”

 1. In juni 2016 ben ik met mijn partner voor het eerst naar Sardinië geweest met de auto en fietsen. Via via hadden wij gehoord van Casa Li Multi van Hinke en Francesco.

  Wij hebben 8 nachten mogen genieten van hun Sardijnse gastvrijheid. Al op het moment van telefonische boeking was er een klik met Hinke (Nederlands), die ons tips gaf voor een goedkope overtocht. Een paar dagen voor aankomst kregen we een uitgebreide e-mail met route beschrijving en het aanbod om ons vanaf een makkelijk te vinden punt (een pizzeria) te ontmoeten, omdat de Casa Li Multi moeilijk te vinden is. Het ligt namelijk echt aan een zandpaadje (goed te berijden), zodat je in een rustige omgeving verblijft.

  Na onze lange reis (boot-tocht) werden we verwelkomt met iets te drinken aan het mooie zwembad en kregen we tips over leuke restaurantjes in de buurt, de supermarkten (Euro Spin, goed en goedkoop) en bezienswaardigheden.

  Wij hebben ons gedurende deze 8 dagen echt thuis gevoeld en hebben daar gefietst (licht heuvelachtig), gewandeld (mooie uitzichten over zee/stranden), op het strand gelegen (hagelwit op een paar minuten fietsen en veel prehistorische cultuur (Domus de Janas, Nuraghi, etc) gezien.
  Ook culinair hebben we genoten. ’s Ochtens bracht Hinke ons een uitgebreid vers ontbijt (waar we ook soms mee hebben geluncht).
  Echt speciaal waren de avonden dat we met Hinke en Francesco (en verschillende Sardijnen) aan tafel aanschoven, waardoor we ondergedompeld werden in de Sardijnse gastvrijheid. Lekkere hapjes, goede wijn (van een coöperatie aan de andere kant van het eiland) en leuke gesprekken. We hebben zelfs Casu Marzu kunnen proeven. Een kaassoort die volgens de Europese regelgeving niet meer verkocht mag worden, maar die de Sardijnen nog steeds rijkelijk consumeren omdat het een echte delicatesse is.

  Casa Li Multi is echt een aanrader!
  Hinke en Francesco bedankt voor de gastvrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*